Over ons

 

Het verhaal van de firma Tuymans & Zn BVBA begint in 1999. In dat jaar besloot Laurette Tuymans, die tot dan toe mee hielp in de boerderij van haar man, dat het tijd was voor actie. Ze startte de eenmanszaak "Tuin-, loon- en grondwerken Tuymans" op. Al snel kwam haar oudste zoon Wim mee in de zaak. Zoals de naam al doet vermoeden, hield het bedrijf zich vooral bezig met machinale tuin- en grondwerken.

 

Enkele jaren later, in 2004, besloot Wim om een andere uitdaging aan te gaan. Hij verliet de zaak, maar gelukkig bleef Laurette niet alleen achter: haar andere zoon Tom Van Looveren - intussen overal gekend als "Tom Gazon" - stapte mee in de zaak. Het grote machinale werk zei hem echter niet zo veel, dus al snel werd het actiepunt verlegd naar het fijnere werk. Tijdens een intensieve opleiding bij een gazonexpert leerde Tom al snel de kneepjes van het vak. Meerdere, kleinere machines werden aangekocht en de specialisatie van de firma werd het aanleggen van allerhande gazons, klein en groot.

 

Al snel barstte het bedrijf - en dan vooral het machinepark - uit zijn voegen. Daarom werd in 2009 de eenmanszaak geruild voor een BVBA: Tuymans & Zn.

 

Sinds die tijd is er nog heel wat veranderd: door de constante bijscholing en aanschaf van allerhande machines, breiden de werkzaamheden nog steeds uit. Op de site kan je hier uiteraard meer over lezen. Moest je daarna nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren.